Certificarea Breeam | iResidence (zona Bucuresti Nord)

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cea mai veche metodă de evaluare, clasificare și certificare a durabilității clădirilor din lume, aplicabilă atât clădirilor vechi, cât și celor noi. Aceast sistem de examinare a performanței ecologice a unei clădiri a fost elaborată pentru prima dată de Building Research Establishment (BRE) în 1990 în Marea Britanie.

BREEAM este o analiză realizată de către evaluatori independenți autorizați care utilizează parametri și indici de sustenabilitate cu baze științifice care acoperă o serie de aspecte de mediu. În funcție de acești indicatori construcția obține un calificativ final care variază de la “Acceptable” (doar pentru clădirile aflate deja în folosință) la “Pass”, “Good”, “Very Good”, “Excellent” și “Outstanding”.

BREEAM include mai multe categorii generale de sustenabilitate pentru evaluare, esențiale fiind următoarele:

  • Sănătate și Stare de Bine - Menținerea sănătății și promovarea confortului, siguranței și calității vieții pentru locuitorii și vizitatorii clădirilor, precum și pentru comunitatea înconjurătoare.
  • Sisteme de Management - Implementarea acțiunilor sustenabile pentru gestionarea eficientă și responsabilă a resurselor.
  • Energie - Utilizarea eficientă a energiei și diminuarea amprentei de carbon pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător.
  • Apă - Reducerea consumului și a pierderilor de apă, împreună cu colectarea responsabilă în timpul funcționării clădirii.
  • Materiale - Utilizarea responsabilă a materialelor în construcție, având în vedere implicațiile asupra mediului.
  • Deșeuri - Adoptarea practicilor sustenabile pentru gestionarea deșeurilor, atât în faza de construcție, cât și în utilizarea ulterioară a clădirilor.
  • Poluare - Prevenirea și controlul poluării generate de dezvoltarea clădirilor, cu accent pe reducerea impactului asupra mediului înconjurător.
  • Utilizare Teren și Ecologie - Utilizarea durabilă a terenului afectat de procesul de dezvoltare a clădirilor, pentru a menține un echilibru ecologic.
  • Transport - Asigurarea accesului la transport în comun și promovarea mijloacelor de transport durabile pentru utilizatorii clădirilor.
  • Inovație - Implementarea funcționalităților, tehnologiilor, materialelor sau echipamentelor de ultimă generație și inovative.

iResidence Nord este singurul complex de apartamente din București în curs de dezvoltare, aflat în proces de certificare BREEAM Excellent, fiind în top 10%* clădiri proiectate și edificate după cele mai bune practici pentru viitor, garantând sustenabilitate și respect față de mediu.

Principalele avantaje ale obținerii unei certificări BREEAM Excellent includ un angajament puternic pentru mediul înconjurător prezent și viitor și sustenabilitate, eficiență energetică, confort crescut, longevitatea profitabilității investiției, responsabilitate socială, imagine pozitivă, atenuarea impactului asupra mediului, a amprentei de carbon și a costurilor de energie și întreținere, ceea ce pe termen lung, poate duce la economii financiare semnificative.
De asemenea, standardul BREEAM Excellent promovează un mediu de locuit sau de lucru sănătos și sigur contribuind la îmbunătățirea sănătății și bunăstării ocupanților.

Toate aceste avantaje conduc inevitabil la creșterea investișională, a valorii proprietății în timp datorită duratei mai mare de viață a clădirilor, reducerea costurilor de mentenanță și exploatare reduse.

Beneficiile Comunității BREEAM

Standardul comunități BREEAM aduce beneficii planificatorilor, autorităților locale, dezvoltatorilor, investitorilor și comunităților locale prin:

BREEAM_img_1.png

Sprijinirea rutelor către emisii nete de carbon zero

BREEAM_img_2.png

Contribuția la obiectivele ESG

BREEAM_img_3.png

Reducerea costurilor

BREEAM_img_4.png

Atenuarea impactului asupra mediului

BREEAM_img_5.png

Consolidarea valorii economice și sociale

BREEAM_img_6.png

Construiți încredere

BREEAM_img_7_and_10.png

Asigurarea unui impact pozitiv

BREEAM_img_8_1.png

Biodiversitate

BREEAM_img_9_1.png

Sănătate și impact social

BREEAM_img_7_and_10.png

Furnizarea unei singure evaluări pentru mai multe rezultate de sustenabilitate

BREEAM_img_11.png

Informații justificative și cerințe de raportare

BREEAM_img_12.png

Asigurarea unei asigurări independente, din partea unei terțe părți, cu privire la performanța și sustenabilitatea activelor

BREEAM_img_13.png

Sănătate și impact social

STRENGTH STRUCTURE

Contactează-ne

Planifică acum o vizionare!

Pentru detalii, te așteptăm la biroul nostru de vânzări din Global City Business Park Șoseaua București Nord Nr.10, Cladirea O2, Etaj 4, 077190 Voluntari, Ilfov